In Leuven werd een nieuwe handbalclub boven de doopvont gehouden: Handbal Leuven. Een grote groep van ouders van jeugdspelers en trainers kregen midden mei te horen dat handbal in Leuven misschien zou verdwijnen. Zij moesten er niet lang over na denken om initiatief te nemen en zorgen ervoor dat Leuven een volwaardige handbalclub blijft kennen.

Met steun van de Vlaamse Handbalvereniging (VHV) richten zij een club op die volgend seizoen kan deelnemen aan de wedstrijden in de regio Antwerpen – Vlaams-Brabant. Dit onder de naam HC Leuven 2019.

“Het zijn een paar zeer drukke weken geweest: contacten leggen met de handbalfederatie en stad Leuven, uitzoeken hoe de regelgeving in elkaar zit, sponsors zoeken, ouders informeren, een website maken, enzoverder. Maar vooral ook ouders, trainers en spelers zoeken die mee hun schouders onder een nieuwe club willen zetten. Ik ben dan ook zeer blij dat we met 21 geëngageerde mensen zijn die hun handtekening hebben gezet onder de oprichtingsakte en statuten. We bereiden ons nu voor om onze aanvraag tot erkenning als Leuvense sportclub voor te leggen aan stad Leuven en de Leuvense sportraad,” zegt Kurt Peeters, die verkozen werd als voorzitter.

“Handbal is een erg aantrekkelijke sport met veel actie en doelpunten. Er zijn ook varianten die onze spelers graag spelen, zoals beachhandbal. In Eksel speelden de meisjes als allereerste ploeg van Handbal Leuven hiervan een wedstrijd. Ze speelden in rood-witte T-shirts, de clubkleuren,” vervolgt David Geuns, mede-oprichter van de club. “Omdat we in september al starten met 9 teams gaan we de volgende weken en maanden nog verder op zoek naar enthousiaste jeugdtrainers.” 

Handbal Leuven bouwt verder op een handbaltraditie die 15 jaar geleden gestart is in Leuven. Met verschillende teams en een hele groep gemotiveerde trainers, scheidsrechters, ploegverantwoordelijken, tafelofficials en ouders, vormt onze club de Leuvense thuishaven voor jong en oud die van handbal houdt. De trainingen zullen doorgaan vanaf september in verschillende sportzalen in en rond Leuven. Iedereen die wil proberen kan vrijblijvend drie trainingen bijwonen. Interesse om te spelen of training te geven? Neem zeker een kijkje op de gloednieuwe website www.handbal-leuven.be of contacteer de club via info@handbal-leuven.be.

Contact

Kurt Peeters

Voorzitter Handbal Leuven

Mail: Kurt.tine@telenet.be

GSM: 0496 88 24 42

Artikels